Tornar a l'inici   Com contactar   Enllaços d'interès   Castellano  
Quienes somos   Donde estamos   Areas   Biblioteca
 
 
 

Reconèixer els
símptomes

Desestigmatitzar els problemes psicològics.

Eliminar la creença que “Això només em passa a mi”, tot informant d’una manera exhaustiva. Aquest és el primer propòsit del nostre web. Perquè la salut mental comença per una bona cultura psicològica que ens ajudarà a prevenir, detectar i tractar uns problemes cada vegada més comuns a la nostra societat, tot comprenent la lògica de les seves causes i les modalitats de tractament.
L’objectiu d’aquest apartat no és afavorir l’autodiagnòstic o l’autotractament, sinó donar informació sobre els diversos símptomes i expressions del malestar psicològic que es poden patir a la nostra societat, per ajudar a les persones afectades a comprendre què els passa, identificar les seves problemàtiques i donar-los eines per encarrilar les vies de solució.
La descripció dels símptomes més freqüents alleujarà probablement a qui els pateixen, quan sàpiguen que, majoritàriament, són problemes bastant universals, propis de l’ésser humà i que responen a una lògica personal que pot localitzar-se per ser compresa, tractada i curada a través de la psicoteràpia. Tots hem sentit en algún moment ansietat, desànim, por, culpabilitat o sentiments de desvalorització o certs desordres en les funcions fisiològiques como la dificultat per dormir, el restrenyiment o el seu contrari, menjar compulsivament o perdre la gana. Si algun d'aquests fenòmens, s'instal·la, creix, dura en el temps, no es pot suportar i domina la nostra vida, perjudicant-la, és important perdre la por, deixar de sentir vergonya i apostar per la seva resolució, que ens donarà qualitat de vida i deixarà de turmentar les nostres ments.
  Trastorns més freqüents
 
Bibliografia
• DIVERSOS AUTORS: Manual del Residente de Psiquiatria, Tomo I y II - Madrid 1997
• J. DE AJURIAGUERRA: Manual de psiquiatría infantil - Ed. Toray Masson - Barcelona 1980
• DR. KHLEBER CHAPMAN ATTWELL: Cien preguntas sobre la ansiedad - Ed. Edaf - Madrid 2007
• SIGMUND FREUD: Obra Completa - Ed. Biblioteca Nueva - Madrid 1973
• DRA. AVA T. ALBRECHT: Cien preguntas sobre la depresión - Ed. Edaf - Madrid 2007
• DRA. IVY M. ALEXANDER: Cien preguntas sobre la menopausia - Ed. Edaf - Madrid 2007
• DR. EDUARDO FERNÁNDEZ-VILLORIA, PILAR CERNUDA, CARMEN ENRÍQUEZ Y CONSUELO
  SÁNCHEZ-VICENTE: Tengo 50 años. ¿Qué me pasa doctor? - Ed. Planeta 2001
 
 
  Tornar a l'inici   Avís legal   Mapa del web   Última actualització: 20/07/2024